Blog de Calafat

Mereu alaturi de calafeteni

INTERVIUL SAPTAMANII : dr. ing CORNEL POPA candidatul calafetean pentru Camera Deputatilor , pe Colegiul 7 Calafat

Un comentariu


PRELUARE ADEVARUL DE CALAFAT

Adevarul de Calafat va prezinta in exclusivitate , Interviul Saptamanii acordat ziarului nostru de catre  dr. ing. Cornel POPA,candidatul ARD la functia de DEPUTAT pe Colegiul Electoral Nr.7 Calafat  :

AdC : Dle ing. Cornel POPA  care ar fi motivul ce v-a determinat sa candidati pentru functia de Deputat in Colegiul Calafat ?
C.Popa : Sunt mai multe motive solide nu doar unul anume care m-au determinat sa fac aceasta alegere .Spre deosebire de contracandidatii mei  ,eu chiar sunt din partea locului , nascut in comuna Desa si domiciliat in Calafat iar formarea si carierea mea profesionala le-am facut in mare parte aici la Calafat dupa care au urmat promovarile  la nivel judetean si apoi national .
Consider cu tarie ca am o responsabilitate si o obligatie morala fireasca fata de aceasta zona defavorizata  si de locuitorii ei  pentru a nu asista pasiv la ceea ce eu numesc ,,depopulare prin exod ” datorita neimplicarii celor responsabili , aici ma refer la autoritati din toate esaloanele .
Simt ca am puterea si vointa necesara pentru a pune umarul acum si nu altadata la relansarea acestui colt de tara ,roditor dar nepus in valoare de cei alesi s-o faca ,probabil datorita unei iresponsabilitati pe care sincer , nu o inteleg .
Am simtit ca oamenii nu mai au puterea sa astepte si forta necesara sa spere in ceva ce li s-a tot promis ani la rand , dar de fiecare data au fost ,,inselati” si dezamagiti complet .
Eu cunosc problemele asa cum oamenii de aici le traiesc si le simt pe pielea lor in fiecare zi si afirm cu toata responsabilitatea ca am si solutii imediate , menite sa reporneasca rotitele angranajului intepenit al economiei zonale si a sentimentului de speranta ca se poate si aici , daca se vrea cu adevarat .
AdC : Multi oameni ne-au spus ca beneficiati de un atu fata de ceilalti candidati , prin faptul ca sunteti chiar din ,,capitala” Colegiului Electoral Nr. 7 . Simtiti acest lucru ?
C.Popa : Sincer ? Da  … sau ar trebui ! … dar ,eu totusi consider ca atuul meu principal este reprezentat de expertiza profesionala dobandita ani la rand , atat prin studii aprofundate cat si prin functiile pe care le-am avut , in domeniul meu de baza , cel agricol .
Dar si faptul ca sunt din ,,inima” Colegiului Nr. 7 nu este de neglijat , ba mai mult , consider ca nimeni nu poate patrunde cu adevarat in spiritul unei zone , fara sa fi locuit efectiv acolo .
Eu nu sunt un ,,vizitator ” al acestei zone , ci chiar un locuitor ,, inradacinat ” definitiv aici .
Un vizitator reuseste sa vada si sa perceapa de cele mai multe ori , doar aspectele bune ale locurilor pe care le viziteaza  , problemele insa se afla din mijlocul comunitatii respective , in piata , pe strada stand de vorba cu diverse categorii sociale cel putin o data pe saptamana .
Eu ,Cornel POPA , fac acest lucru …si sper, ca si concetatenii mei din Calafat si localitatile din Colegiul 7 sa aiba incredere in mine  pe 9 Decembrie , cand ii chem in numar cat mai mare la vot , pentru as  alege un om de langa ei , din partea locului , un om caruia vor putea sa-i bata in poarta saptamanal , incepand cu ziua de vineri a fiecarei saptamani pana Duminica , cand Deputatul vine acasa in colegiul lui .
AdC : Ce parere aveti despre cum se desfasoara pana acum campania electorala a contracandidatilor dumneavoastra ? 
C.Popa: Fiecare isi face campania asa cum crede de cuviinta sau dupa cum este consiliat , dar sa stiti un lucru ,ca pe astfel de timpuri nu tocmai roz in care oamenii sunt fara locuri de munca , banii nu le mai ajung pentru plata nici macar a datoriilor lunare   , opulenta unora in afisaj irita la maxim  si mai multe nu spun , fiecare intelege si rationeaza cum vrea .
AdC : Cetatenii Colegiului Electoral Nr. 7 au mari asteptari de la viitorul deputat si in acest sens , ce le propuneti dvs. ca si platforma program in viitorul mandat de Deputat , daca il veti castiga pe 9 Decembrie ? 
C.Popa: Eu sustin si imi asum cu toata responsabilitatea un lucru , acela ca parlamentarul trebuie sa fie cel care se duce si bate pe la usile Guvernului  si pe la Ministere pentru a obtine fonduri necesare dezvoltarii zonei pe care o reprezinta .
Dar  pe de alta parte , parlamentarul are si obligatia , daca este un om responsabil si specialist intr-un domeniu economic , sa elaboreze si sa sustina initiative legislative care sa vizeze tocmai aspectele problematice si masurile ce trebuiesc luate pentru zone mai defavorizate , cum este si zona noastra , pentru a incerca sa mai reducem din decalajul economic si social care este in prezent intre diferite regiuni ale Romaniei .
Doljul sta foarte prost si asta se vede cu ochiul liber .
 Situatia economica si sociala destul de precara in care se ,,zbate” aceasta zona si ca ea multe altele din tara  , nu mai da timp de gandire la strategii sofisticate pe termen lung si foarte lung  , este nevoie urgent de un pachet de masuri de fiscalitate mai permisive , aplicabile atat  pe zona Calafat cat si in alte locuri cu probleme identice  , care sa duca automat la o infuzie accelerata de investitori 
 Eu discut cu oamenii mai tot timpul si din discutiile cu ei ,am perceput un lucru foarte curios si anume ca asteptarile lor de la reprezentantii pe care ii trimit in Parlament nu sunt de domeniul fantasticului ci sunt niste asteptari rezonabile , dar pline de responsabilitate si o viziune coerenta in ceea ce priveste capacitatea alesilor lor de a sti sa prioritizeze adevaratele probleme cu care se confrunta comunitatea care le da votul de incredere .
 Oamenii vor lucruri pragmatice care nu necesita nu stiu ce sume astronomice alocate pentru infaptuirea lor , ci doar o implicare constanta si responsabila a parlamentarului in ducerea la capat a proiectelor si nu cum se intampla in multe cazuri , abandonarea pe ultima suta de metri .
Pentru Calafat si implicit pentru zona adiacenta ,prioritatea numarul 1 o reprezinta in conceptia mea , demararea urgenta a lucrarilor la infrastructura Parcului Industrial  , idee lasata de izbeliste si mai mult decat atat locul unde acum trebuiau deja sa existe utilitatile trase si santierul de lucru format , este plin de balarii si intr-o paragina totala .
Aceasta idee de stricta necesitate a crearii unui Parc Industrial la Calafat , din pacate pentru unii reprezinta un ,,praf” de aruncat in ochii electoratului o data la 4 ani in preajma alegerilor , fie ca sunt locale sau parlamentare .
Cei care au raspuns de zona Calafat pana in prezent s-a vazut ca nu pot face fata provocarilor de acest fel si s-au trezit dupa patru ani ca la capitolul realizari bifeaza in  rubrica ,,zero ”
Acest proiect indraznet este in viziunea mea principalul motor prin care trebuie repornita ,,inima „Calafatului si a zonei in general .
Al doilea proiect pe care il voi sprijinii cu toate fortele , este acela al electrificarii zonelor limitrofe Calafatului si in special zona cuprinsa intre Calafat si Basarabi , zona care dupa analizele mele reprezinta locul ideal si de perspectiva pentru investitorii care vor veni aici  , atrasi fiind de darea in folosinta in primavara lui 2013 a Podului Calafat- Vidin si care nu vor accepta din diverse ratiuni o locatie in viitorul Parc Industrial .
Pentru comunele si satele apartinatoare acestui colegiu , problemele prioritare sunt infrastructura din interiorul localitatilor care trebuie imbunatatita urgent , crearea acelor depozite de achizitionare a fructelor si legumelor cat mai aproape de agricultori ,sprijinirea infiintarii de silozuri pentru cereale si refacerea acolo unde mai este posibil a tronsoanelor de canale de irigatii si umplerea lor cu apa pe timpul vegetatiei culturilor .
Agricultura este singura sansa de relansare a Romaniei in viitorul sumbru prognozat de specialisti pentru zona euro .Ea trebuie sustinuta cu un pachet de masuri pragmatice nu cu ,,pipeta” asa cum s-a facut pana acum de mai toate guvernele .Agriculturii ii trebuie o ,,terapie de soc „cu foarte muti bani investiti in decursul unei perioade relativ mici.Parerea mea ca specialist in acest domeniu este aceea ca daca se pleaca doar pe ideea comasarii terenurilor nu putem face mare lucru , distrugem micii agricultori care  pot sustine prin plantatiile si culturile lor ,,de familie ” macar partea de consum din zona in care acestia activeaza .
Imi place agricultura de tip ,,Serbia ”  in care aproape fiecare familie are cate un utilaj agricol in gospodarie , iar terenurile arata pot sa spun ,impecabil .
Asta ar insemna si la noi , un program de ajutor guvernamental de minim 5.000 de euro pentru familiile care demonstreaza printr-un proiect ca vor sa-si dezvolte o afacere in domeniul agricol .
AdC : Exista pericolul acela al unor primari care o data la 4 ani sunt invatati sa puna presiune pe anumiti oameni prin diferite metode de santaj , pentru a vota intr-un anume fel invocand minciuna destul de primitiva cu  ,, sprijinul ulterior acordat primarului de aceeasi culoare politica ” . Ce parere aveti ? 
C. Popa : Mie personal m-i se pare un abuz de netolerat , aceasta atitudine si am sentimentul ca primarii respectivi ii dispretuiesc si jignesc pe oameni in cel mai grosolan mod , lezandu-le demnitatea si considerandu-i o ,,marfa ” sau mai rau o turma de oi pe care o pot muta dintr-o parte in alta dupa bunul lor plac si interes .
Daca exista astfel de situatii este regretabil si condamnabil in acelasi timp .
Eu sunt o fire optimista si de aceea cred  ca dupa 23 de ani de democratie , oamenii vor respinge astfel de actiuni de intimidare si batjocura si vor vota liber dupa propria constiinta in functie de interesul global al comunitatii din care face parte .
Prin Vot Uninominal se doreste alegerea persoanei si nu a unei aliante sau partid , fiindca la raspundere dupa 4 ani nu poti trage un partid intreg sau o alianta ci pe cel care te-a reprezentat pe tine ca cetatean in Parlament .
Vis-a-vis de chestiunea cu asemanarea culorii primarului cu a deputatului sau senatorului , pot sa spun ca este o alta gaselnita de pacalit electoratul , care dupa parerea mea nu mai tine acum in anul de gratie 2013 .
De ce ? Oamenii chiar de pe acest colegiu au avut exemplul cel mai clar , unde majoritatea primarilor au fost de aceeasi culoare cu parlamentarii iar ,,realizarile” dupa 4 ani se vad , sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire .
Acum daca omul nu invata din greselile trecutului conform zicalei este condamnat sa le repete .

AdC : Cum intentionati sa tineti legatura cu cetatenii din acest colegiu pentru ca ei sa nu se mai simta abandonati ca pana acum ?
C.Popa : In maximum 10 zile de la preluarea mandatului , voi deschide doua Cabinete Parlamentare , unul in Calafat si celalalt la Poiana Mare .
Am ales Poiana Mare tinand cont ca vinerea acolo se desfasoara celebrul Targ Saptamanal si foarte multi oameni de pe raza acestui Colegiu vin aici sa-si valorifice produsele sau doar din postura de vizitatori si daca ar avea o problema pe care sa mi-o semnaleze ar sti ca o pot face la sediul cabinetului din comuna .
Programul pe care-l vizez de pe acum va fi :
Vineri – audiente Cabinet Parlamentar Poiana Mare
Sambata- audiente Cabinet Parlamentar Calafat
Tin sa mentionez un lucru foarte important , in sensul ca activitatea mea nu s-ar rezuma doar la munca de birou ci si la deplasari multiple prin localitatile apartinatoare Colegiului 7.
AdC : Un mesaj de final pe care vreti sa il transmiteti electoratului care ar fi ?
C. Popa : Oamenii din Colegiul 7 in care eu , Cornel POPA , candidez sunt deja parte din familia mea , asa ii consider si imi place sa cred ca si ei ma  simt aproape , cinstit in ceea ce le propun si devotat acestei zone in care eu locuiesc impreuna cu ei .
Pe  9 Decembrie Calafatul si aceasta zona au o singura sansa : ORI NE RIDICAM IMPREUNA CU FRUNTEA SUS  , ORI DECADEM IMPREUNA !

Reclame

Autor: blogdecalafat

Mai tarziu

Un gând despre „INTERVIUL SAPTAMANII : dr. ing CORNEL POPA candidatul calafetean pentru Camera Deputatilor , pe Colegiul 7 Calafat

  1. Voinea mai este la PDL?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s